Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
17. listopadu 2023 v 12:11
Čas čtení 0:31

Předpověď počasí na víkend: Dočkáme se sněhové nadílky?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí na víkend: Dočkáme se sněhové nadílky?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Víkendové počasí přinese převážně oblačnou až zataženou oblohu. Zatímco dosud jsme se mohli se sněhem setkat pouze na horách, v příštích dnech dorazí první nadílka i do nižších poloh.

V pátek bude nad Českem převládat proměnlivá oblačnost, ke které se přidá občasný déšť. V polohách nad 800 metrů mohou být srážky i sněhové. Nejvyšší teploty vystoupají ke dvěma až šesti stupňům, na Moravě očekáváme až osm stupňů. 

Proměnlivá oblačnost s námi zůstane i v sobotu. Přeháňky budou místy dešťové nebo snížené, se sněhem se můžeme setkat i v nižších polohách nad 400 metrů. Oblačnost a srážky budou postupně během dne ubývat. Nejvyšší teploty očekávají meteorologové mezi dvěma až šesti stupni. Vát bude čerstvý severozápadní vítr, zejména na Moravě místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

16. listopadu 2023 v 17:10 Čas čtení 0:34 Tlaková níže Frederico ovlivní počasí v Česku, přinese srážky i sníh Tlaková níže Frederico ovlivní počasí v Česku, přinese srážky i sníh

Během neděle očekáváme oblačno až zataženo, od západu sněžení, které bude postupně přecházet v déšť. Zejména ve vyšších polohách bude nutné počítat i s mrznoucími srážkami. Nejvyšší teploty vystoupají k šesti až deseti stupňům.

Domů
Sdílet
Diskuse