Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
18. listopadu 2023 v 18:03
Čas čtení 0:38

Dva Češi v noci uvázli v Tatrách, na pomoc jim muselo vyrazit osm záchranářů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Na záchrannou akci bylo vysláno osm záchranářů. Nedošlo k žádným zraněním.

V páteční podvečer dvojice Čechů uvázla ve slovenských Tatrách. Podle informací Horské záchranné služby SR sešli z turistické stezky a uvázli na vrcholu Velké Svišťovky. Na pomoc jim bylo vysláno osm záchranářů. Akci komplikoval silný vítr se sněžením, horská služba nemohla použít lanovku z tatranské Lomnice, což celou záchranu zpomalilo.

Pár byl o pár hodin později nalezen a odveden do tatranské Lomnice, odkud už pokračoval na vlastní žádost sám. Nikomu se nic nestalo a akce byla do půlnoci ukončena.

18. listopadu 2023 v 16:17 Čas čtení 0:27 Muskova kosmická loď explodovala osm minut po startu. SpaceX se nepovedl ani druhý testovací pokus Muskova kosmická loď explodovala osm minut po startu. SpaceX se nepovedl ani druhý testovací pokus
HZS
Zdroj: HZS

Horská služba na návštěvníky apeluje, aby byli v horách opatrní. Ve vyšších nadmořských výškách už převažují zimní podmínky, takže cesty pokrývá 30 až 50 centimetrů sněhu.

„S příchodem zimního ročního období se rovněž zkracují dny, a je proto nutno jakoukoli aktivitu v horách přizpůsobit dennímu světlu a být vybaven světelnými zdroji. Zároveň chceme apelovat na návštěvníky hor, že pokud budou během pobytu v horách vystaveni špatnému počasí, aby přehodnotili možnost návratu, jelikož výstup je volitelný, ale sestup je povinný,“ poznamenává na svém webu.

Domů
Sdílet
Diskuse