Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
18. listopadu 2023 18:18
Čas čtení 0:24

Ve vídeňské katedrále proběhne zádušní mše za Karla Schwarzenberga

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ve vídeňské katedrále proběhne zádušní mše za Karla Schwarzenberga
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Památka Karla Schwarzenberga bude uctěna jak v Praze, tak ve Vídni. Bývalý ministr zahraničí a předseda TOP 09 zemřel minulý týden ve svých 85 letech.

V sobotu 16. prosince se v katedrále svatého Štěpána ve Vídni na počest Karla Schwarzenberga uskuteční zádušní mše. Povede ji vídeňský arcibiskup a kardinál Christoph Schönborn. Právě ve Vídni Schwarzenberg strávil poslední dny svého života.

12. listopadu 2023 7:16 Čas čtení 1:06 Zemřel Karel Schwarzenberg Zemřel Karel Schwarzenberg

Oficiální pohřeb proběhne 9. prosince v katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Mši bude sloužit pražský arcibiskup Jan Graubner, kázat bude kněz Tomáš Halík. Pochován bude o den později v rodinné hrobce u Orlíku. 

„Rakev bude vystavena pro veřejnost od 6. do 8. 12. v řádovém kostele maltézských rytířů Panny Marie pod řetězem v Praze na Malé Straně,“ oznámila Schwarzenbergova rodina přes jeho facebookový profil.

Domů
Sdílet
Diskuse