Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
28. listopadu 2023 8:02
Čas čtení 0:35

Velká automobilka musí snížit počet svých zaměstnanců. Potřebuje ušetřit několik miliard

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Velká automobilka musí snížit počet svých zaměstnanců. Potřebuje ušetřit několik miliard
Zdroj: Unsplash/Carlos Aranda

Má-li být německá automobilka Volkswagen cenově konkurenceschopná, musí snížit náklady a zvýšit produktivitu.

Úsporný program německé automobilky Volkswagen v hodnotě 10 miliard eur bude zahrnovat i propouštění. Uvedlo to v pondělí vedení společnosti na setkání se zaměstnanci s tím, že je nutné snížit náklady a zvýšit produktivitu, pokud mají být vozy Volkswagen cenově konkurenceschopné.

28. listopadu 2023 6:36 Čas čtení 0:58 Výstraha: Pozor na závěje, sněhové jazyky a náledí! Výstraha: Pozor na závěje, sněhové jazyky a náledí!

Vedení automobilky v současné době jedná se zástupci odborů o programu snižování nákladů v rámci značky VW. „Jedná se o první krok ke zvýšení efektivity v procesu přechodu na výrobu elektromobilů. Kvůli velkému množství struktur, procesů a vysokým nákladům přestává být značka VW konkurenceschopná,“ uvedl Thomas Schäfer, šéf stejnojmenné značky koncernu Volkswagen.


Společnost však neplánuje nucené propouštění. Gunnar Kilian, člen představenstva Volkswagenu odpovědný za lidské zdroje, uvedl, že propouštění bude probíhat na základě dohod o odchodu do důchodu.

Kilian však dodal, že většina z plánovaných úspor ve výši 10 miliard eur bude dosažena jinými opatřeními než snižováním počtu zaměstnanců. Podrobnosti plánuje společnost zveřejnit do konce roku.

volkswagen
Zdroj: Wikipedia/Alexander-93
Domů
Sdílet
Diskuse