Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
28. listopadu 2023 17:51
Čas čtení 0:48

Instruktor MMA se pokusil zabít známého. Za brutální čin stanul před soudem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Instruktor MMA se pokusil zabít známého. Za brutální čin stanul před soudem
Zdroj: Unspleash/Daniel Lloyd Blunk-Fernández

Až dvacet let vězení hrozí muži za pokus o vraždu, o kterou se měl pokusit letos na jaře. Na chatě měl brutálně zmlátit svého spolupracovníka.

Krajský soud v Liberci se dnes začal zabývat případem 47letého muže, který čelí obvinění z pokusu o vraždu. Tu se měl pokusit spáchat na své chatě v Hejnicích na Liberecku. Obětí měl být jeho kamarád, který s ním vedl diskotékový bar.

28. listopadu 2023 10:43 Čas čtení 0:38 Učitelka posílala nahé fotky 14letému studentovi. Jaký jí teď hrozí trest? Učitelka posílala nahé fotky 14letému studentovi. Jaký jí teď hrozí trest?

Obžalovaný se domníval, že ho jeho kolega okrádá a že ho chce o jejich společný podnik připravit. K útoku se u soudu přiznal, prý si neuvědomil, jak moc svému příteli může ublížit. Zároveň uvedl, že mu poškozený vyhrožoval. „Říkal mi, že není problém, aby se u mě na baru našly drogy, nebo že není problém zjistit, kam si chodí hrát moje žena s dítětem. A to byl absolutní vrchol. Tam začalo veškeré moje destruktivní jednání. Netušil jsem, že toho člověka takto zřídím,“ prohlásil útočník dle serveru Novinky.cz.

Poškozeného měl opakovaně brutálně napadnout pěstmi, lokty a francouzskou holí do všech částí těla. Vážně raněného pak dle obžaloby nechal na místě a zamkl ho, aniž by mu přivolal pomoc. Policisté ho našli až po 27 hodinách, dle státní zástupkyně jen zázrakem přežil.

K soudu dorazil také poškozený, ke slovu se však nedostal. Soudce Pavel Pachner jej v lednu předvolá znovu. Útočníkovi, který je zároveň i instruktorem klubu MMA, hrozí 12 až 20 let vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse