Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
8. prosince 2023 10:57
Čas čtení 0:32

V Česku otevřela nejdelší lyžařská sjezdovka. Kde ji najdeš?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku otevřela nejdelší lyžařská sjezdovka. Kde ji najdeš?
Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

V pátek byla otevřena nejdelší sjezdová trať v České republice o délce 3,7 kilometru. Překonala dosavadní nejdelší sjezdovky, jako je Ramzová v Jeseníkách s délkou 3,26 kilometru a jáchymovská sjezdovka na Klínovci s délkou 2,95 kilometru.

Trať se nachází v horském resortu Dolní Morava pod Králickým Sněžníkem. „Trasu na jedno rozjetí z nejvyššího bodu na vrcholu Slamník až do spodního areálu U Slona sjedou zdatní lyžaři za tři až čtyři minuty. Navíc ta sjezdovka je velmi příjemná, je široká minimálně 25 metrů,“ řekla Novinkám Šárka Braunerová z horského resortu Dolní Morava.

Areál byl otevřen už minulý víkend, denní provoz začíná až dnes. „Už tento pátek 8. prosince zahajujeme denní provoz lyžování a spouštíme nejdelší sjezdovku v Česku v délce 3,7 kilometru,“ uvedl resort na svém instagramu. Kromě nejdelší sjezdovky láká lyžařské středisko návštěvníky také na mimosezónní ceny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Horský resort Dolní Morava (@dolnimorava)

V areálu bude dohromady šest kilometrů sjezdovek. Otevřené budou Slamník, Sněžník B, Kamila a celá Vyhlídková. Zároveň je upraveno až 48 kilometrů běžkařských tratí.

Domů
Sdílet
Diskuse