Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
9. prosince 2023 10:24
Čas čtení 0:51

Počasí o víkendu: Jaké budou teploty a kde si dávat pozor na ledovku?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí o víkendu: Jaké budou teploty a kde si dávat pozor na ledovku?
Zdroj: TASR - Jozef Ďurník

O víkendu nás čekají mrznoucí deště i obleva. Sněžit bude spíše ve výše položených polohách.

V sobotu přes den očekáváme zataženo až oblačno, na většině území Moravy a Slezska i občasné sněžení. Naopak v Čechách spíše ojedinělé mrznoucí nebo dešťové srážky. Sněhové dorazí až navečer, a to jen v místech nad 700 metrů.

Denní teploty se budou pohybovat od minus dvou do plus dvou stupňů, v Čechách se teploty místy vyšplhají až na čtyři stupně. Naopak v Jeseníkách a Beskydech teploty mohou klesnout na minus tři stupně. Meteorolog ČHMÚ varuje před ledovkou, zejména na jihozápadě Čech. Vzhledem k očekávané oblevě hrozí pády ledu a sněhu ze střech.

Zataženo bude i v neděli, ojediněle se mohou objevit i mlhy. Sníh začne padat v polohách nad 1000 metrů, ale postupně se rozšíří po celém území. Na východní polovině území klesnou v noci teploty až na minus čtyři stupně. Přes den očekáváme v Čechách až šest stupňů, naopak na Moravě se bude rtuť teploměru držet na nule. Vítr očekáváme mírný jihozápadní až západní, místy s nárazem kolem 15 metrů za sekundu. Opět se může místy tvořit ledovka.

Domů
Sdílet
Diskuse