Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
10. prosince 2023 8:00
Čas čtení 0:48

Předpověď počasí: Česko čeká oteplení. Kolik stupňů bude a kde bude sněžit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko čeká oteplení. Kolik stupňů bude a kde bude sněžit?
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití

Celý týden bude zataženo s občasným deštěm, nejvyšší teploty se vyšplhají až na devět stupňů. V pondělí se může stále objevovat ledovka. Sněžit bude spíše na horách.

V pondělí očekáváme zataženo a déšť. Na východě republiky i místy sněžení, převážně v polohách nad 1000 metrů. Noční teploty se v Čechách budou pohybovat nad nulou, na Moravě klesnou až na minus dva stupně. Přes den má přijít silné oteplení na pět až devět stupňů. Na východě podle ČHMÚ stále platí výstraha před ledovkou.

Oblačno a déšť meteorologové předpovídají i v úterý, sněhové srážky opět jen ve vyšších polohách. Nejnižší noční teploty budou na Moravě, klesnout mohou až na minus jeden stupeň, naopak v Čechách se pod nulu nedostanou. Stále bude znatelné pondělní oteplení, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi čtyřmi a osmi stupni. Očekáváme mírný západní až jihozápadní, postupně až jižní vítr s nárazy až šest metrů za sekundu, který později zeslábne.

Podobné počasí se udrží až do pátku. Obloha bude oblačná až zatažená, místy s občasným deštěm. Denní teploty se v Čechách budou pohybovat okolo pěti až devíti stupňů a až na čtyři stupně se dostanou i na Moravě a ve Slezsku. O víkendu se lehce ochladí a přes den by mohly klesnout až na nulu. V noci by pak mohly dosáhnout i minusových hodnot. Sněhové přeháňky se však dostaví spíše občasně.

Domů
Sdílet
Diskuse