Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
11. prosince 2023 10:44
Čas čtení 0:53

Kauza požáru v Adamově. Obyvatelé domu z něj viní dítě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kauza požáru v Adamově. Obyvatelé domu z něj viní dítě
Zdroj: Policie ČR

V pátek večer zasahovali hasiči v hořícím bytě v Adamově na Blanensku. Z budovy zachránili sedm lidí. Požár se rozšířil i na chodbu a způsobil škodu v řádu milionů. Obyvatelé domu teď tvrdí, že ho způsobilo dítě.

Z hořícího bytu v pátém patře se požár rozšířil i do chodby. Hasiči z domu zachránili sedm lidí, pro šest z nich bylo nutné zajistit náhradní ubytování. Dům zůstal po požáru odpojený od energií a neobyvatelný.

11. prosince 2023 9:13 Čas čtení 0:34 Žebříček nejdražších měst pro život: Kolikátá skončila Praha? Žebříček nejdražších měst pro život: Kolikátá skončila Praha?

„Požár zcela zničil jeden z bytů a kouř poškodil další bytové jednotky. Škoda bude v milionech korun a náš vyšetřovatel pracuje na jejím upřesnění a zjišťování příčiny vzniku požáru,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Nájemníci z domu pro zpravodajskou stanici CNN Prima News uvedli, že požár způsobilo malé dítě. „Chlapeček byl nespokojený, že se přestěhoval do nového bytu, a zapálil si hračky. Takhle to vzniklo. Začalo všechno hořet. Utíkali jsme dolů, zachraňovali lidi a tahali je z baráku. Pro ty z horních pater už nešlo jít,“ řekla jedna z obyvatelek domu.


Příčinu požáru vyšetřují hasiči i policisté. Vyšetřování může dle Mikošky trvat i týdny.

„Požár prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. Spolupracujeme s vyšetřovatelem od hasičů, abychom zjistili veškeré okolnosti, které vedly ke vzniku požáru,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí policie Pavel Šváb.

Domů
Sdílet
Diskuse