Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
12. prosince 2023 13:57
Čas čtení 0:41

Česku hrozí epidemie. Roste počet respiračních onemocnění

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česku hrozí epidemie. Roste počet respiračních onemocnění
Zdroj: Pexels

Prosinec přinesl nový nárůst infikovaných respiračními onemocněními, velký nárůst pak zaznamenala i nemoc COVID‑19.

Za včerejšek přibylo přes čtyři tisíce nakažených. Od začátku měsíce pak MZČR hlásí přes dvacet tisíc infikovaných. Jde o největší nárůst od října 2022. V nemocnicích je s covidem hospitalizováno přes 900 osob a 50 z nich na jednotkách intenzivní péče. Čísla by mohla v tomto týdnu ještě růst.

Nejde však jen o nákazu koronavirem. Narůstá i počet pacientů s respiračním onemocněním. „Hodnoty akutních respiračních infekcí a chřipkových onemocnění odpovídají sezoně, s lokálními epidemickými ohnisky, ale bez známek plošné epidemie,“ konstatovala hygienická služba.

Celorepublikově narostla nemocnost o 1542 případů na 100 000 obyvatel, za hranicí epidemie jsou považovány hodnoty asi o 200 nakažených vyšší, uvádí server Novinky. Chřipka letos dorazila dříve než v minulosti, je tedy možné, že epidemie vypukne již před Vánocemi. 

Domů
Sdílet
Diskuse