Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
19. prosince 2023 v 15:15
Čas čtení 0:40

Luxusní Orient Express napříč Evropou vyjede v létě, cena jednosměrného lístku tě ale šokuje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Luxusní Orient Express napříč Evropou vyjede v létě, cena jednosměrného lístku tě ale šokuje
Zdroj: Belmond / propagační materiál

Vlak bude v červnu vyjíždět z Paříže do italského Portofina. Jednosměrná jízdenka na tři dny je ale pořádně drahá, stojí skoro 200 tisíc korun.

Začínat bude v Paříži, pokračovat Francií kolem Dijonu, Lyonu a Avignonu, pak se bude proplétat podél Azurového pobřeží a poté přejede do Itálie. Hosté budou převezeni do Portofina a ubytují se na dvě noci ve slavném hotelu Splendido.

Jízdenky jsou však jen jednosměrné. Pokud se cestující budou chtít vrátit do Francie, budou muset využít klasickou vlakovou dopravu do Milána a následně do Paříže, uvádí web CNN Travel.

Cestující na palubě zažijí opravdový luxus. Menu, které by mělo oslavovat jednotlivé regiony tak, jak jimi bude vlak projíždět, připraví šéfkuchař Jean Imbert, držitel michelinské hvězdy.

Večerní popíjení vybraného vína, které je také zahrnuto v ceně jízdy, bude doprovázet buď místní pianista, nebo swingová kapela. Celou dobu budou k dispozici stevardi a stevardky, kteří budou připraveni plnit nejrůznější přání svých hostů. Děti jsou na palubě vítány, a ty do dvou let dokonce mohou tuto luxusní jízdu zažít zdarma.

Na italskou Riviéru zavítá vlak poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Plánuje se, že půjde o každoroční akci. Termín v roce 2025 bude upřesněn.

Domů
Sdílet
Diskuse