Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. prosince 2023 11:16
Čas čtení 1:20

Plakát Víta Rakušana v pytli na mrtvoly prověřuje policie. „Ustojím to,“ reagoval ministr

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Plakát Víta Rakušana v pytli na mrtvoly prověřuje policie. „Ustojím to,“ reagoval ministr
Zdroj: Úřad vlády ČR

Ohavný plakát odsoudili i politici a političky napříč celým spektrem.

Policisté se zabývají billboardy, které zatím neznámá osoba či osoby umístily na nosníky mostu u silnice č. I/12 na sjezdu u Českého Brodu. Je na nich vyobrazen ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v pytli na mrtvoly. Plakát je doprovázen textem „Vít Rakušan s celou rodinou“. 

20. prosince 2023 6:40 Čas čtení 1:20 Ovlivní El Niño počasí o Vánocích? Meteorologa jsme se zeptali, zda nás čekají bílé svátky Ovlivní El Niño počasí o Vánocích? Meteorologa jsme se zeptali, zda nás čekají bílé svátky

„Policisté již tyto billboardy, po provedení nezbytné dokumentace a ohledání místa, odstranili a zajistili pro účely trestního řízení, které v dané věci již zahájili, a to pro možné podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková s tím, že policie aktuálně hledá svědky i řidiče s palubními kamerami, které mohly zaznamenat pohyb osob či vozidel. 

„Napadat rodinu nějakého politika je hnus, který by neměl nikdy nikdo používat. Všechno má své meze,“ uvedl ke kauze Rakušanův spolustraník a starosta obce Tetín Matěj Hlavatý. 

Rakušana se ale zastala i politická oponentka Jana Mračková Vildumetzová z hnutí ANO: „To, že patřím mezi největší kritiky práce Víta Rakušana, mi asi nikdo nemůže upřít. Přesto chci tvrdě odsoudit jeho zobrazení ve vaku na mrtvoly, a hlavně ten ohavný nápis o jeho rodině. Jsem máma dvou synů a tohle je absolutně za hranou. Že s tím kdysi začal, pro mě není argument.“

Vildumetzová reagovala na událost z loňského října, kdy ministerstvo vnitra na budovu vyvěsilo Putina v pytli na mrtvoly společně s českou a ukrajinskou vlajkou.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

K plakátům už se vyjádřil i sám Rakušan. „Zobrazit mě v pytli na mrtvoly, to chápu jako test, jestli ustojím to, co ‚servíruju‘ jiným. A to já ustojím. Tahat do toho rodinu je ubohost, která vypovídá mnohem víc o autorovi než o mně. Já věřím, že tohle se v naší společnosti nikdy nestane standardem nebo něčím, co bychom tolerovali,“ napsal na X.

Domů
Sdílet
Diskuse