Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
20. prosince 2023 11:28
Čas čtení 0:55

Student v Třebíči napadl pracovnici školy, policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Student v Třebíči napadl pracovnici školy, policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu (Aktualizováno)
Zdroj: Policie ČR

Ve středu těsně před desátou hodinou ranní se student třebíčské školy pokusil napadnout jednu z pracovnic, uvedl server iDNES.cz.

Aktualizováno 21. prosince, 14:46 – Jako první informoval o události zpravodajský server iDNES.cz: „Mimořádnou událost vyšetřují policisté na Střední průmyslové škole Třebíč. Dnes patnáct minut před desátou hodinou dopoledne se tam student snažil napadnout nožem pracovnici školy a lehce ji poranil. Policie mladíka zajistila, nikomu dalšímu nehrozí žádné nebezpečí.“

Policejní mluvčí Dana Čírtková serveru sdělila, že na místě pracují policisté a kriminalisté, kteří zjišťují další okolnosti tohoto incidentu. Další podrobnosti neuvedla.

„Mladík byl převezen do zdravotnického zařízení. K diagnóze bych se ale v tuto chvíli nevyjadřoval,“ uvedl pro iDNES.cz mluvčí krajské záchranné služby Petr Janáček. Pracovnice školy měla utrpět lehčí zranění, podle záchranářů ale byla spíše v šoku.

29. dubna 2024 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Zda jde o učitelku či jinou pracovnici školy, policie zatím neupřesnila. Podle krajského radního pro školství Jana Břížďaly se událost stala na střední škole zřizované Krajem Vysočina. „Jde o Střední průmyslovou školu Třebíč. Policie šetří celou událost, ke které skutečně došlo,“ reagoval na dotaz portálu iDNES.cz.

Ve čtvrtek odpoledne policisté doplnili, že zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Šestnáctiletý student zůstal hospitalizován ve zdravotnickém zařízení a zatím nebylo možné provést jeho výslech.

Domů
Sdílet
Diskuse