Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. prosince 2023 18:09
Čas čtení 1:33

Střelba v Praze: Shrnujeme všechny podstatné informace o tragické události

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Střelba v Praze: Shrnujeme všechny podstatné informace o tragické události
Zdroj: Profimedia

Policisté ve čtvrtek od odpoledních hodin zasahují na náměstí Jana Palacha v Praze u střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Útočník je již po smrti, o život připravil 15 lidí a mnoho dalších zranil.

Podle policejního prezidenta Martina Vondráška zahynulo při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy více než 15 lidí. Nejméně 24 lidí bylo zraněno. První zprávy přitom hovořily o nižším počtu obětí. Po 17:15 policie oznámila, že evakuovala už celou budovu fakulty. „V současné chvíli zde probíhá pyrotechnická prohlídka,“ dodala.

Vondrášek dále sdělil, že střelec z filozofické fakulty měl mít přednášku v objektu fakulty v Celetné ulici, proto tam policie zasahovala dřív než na Palachově náměstí. Útočník byl podle něj legálním držitelem několika střelných zbraní.

Středočeští policisté vyhlásili pátrání po mladíkovi v souvislosti s násilnou smrtí muže v regionu. Nevylučují souvislost se střelbou v Praze. O identitě střelce se již zejména na sociálních sítích spekuluje, policie zatím žádnou z informací nepotvrdila. „V tuhle chvíli neexistuje jedinej dobrej důvod, proč byste měli sdílet fotku a jméno pachatele, byť byste to měli třeba sebevíc ověřený,“ napsal novinář Matěj Schneider.

16. května 2024 13:00 Čas čtení 3:18 Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž)

Podobný názor sdílí také důstojník Ivo Zelinka: „Uveřejňováním snímků pachatele, byť je to dobře míněno, se zvyšuje šance nápodoby obdobného činu v budoucnosti. To je to, o co jim reálně jde,“ sdělil.

Na sociálních sítích se začaly šířit příspěvky očitých svědků a svědkyň:

K události se již vyjádřil prezident Petr Pavel nebo premiér Petr Fiala. Kondolence pozůstalým přidávají také zahraniční osobnosti, například předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen

Tragickou událost nenechala bez povšimnutí ani zahraniční média, například americká stanice CNN, britská BBC či francouzský deník Le Parisien.

Aby ti neuniklo nic podstatného, přináší ti Refresher online přenos.

Domů
Sdílet
Diskuse