Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
22. prosince 2023 8:20
Čas čtení 1:03

Střelba v Praze: Policie ztotožnila všechny oběti. Pisatele zvěrstev na internetu čeká trestní řízení (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Střelba v Praze: Policie ztotožnila všechny oběti. Pisatele zvěrstev na internetu čeká trestní řízení (Aktualizováno)
Zdroj: TASR/AP

Policie přidala v pátek ráno aktuální informace ke čtvrteční tragédii na filozofické fakultě v Praze.

Aktualizováno 10:56 –⁠ Veškeré důležité informace k masové střelbě na pražské fakultě pro tebe Refresher shrnoval v živém záznamu. Policie v pátek ráno kvůli nepřehlednosti vydala nové informace. „Stále platí, že toto je jediné místo, kde naleznete oficiální vyjádření a reakce. Děkujeme za spolupráci a za podporu i materiály důležité pro objasnění případu,“ uvedla na sociální síti X.

21. prosince 2023 22:41 Čas čtení 0:40 Střelba v Praze: Vláda na 23. prosince vyhlásila státní smutek Střelba v Praze: Vláda na 23. prosince vyhlásila státní smutek

I v pátek ráno policisté stále pokračují na místě střelby. „Aktuálně máme ztotožněno 11 zemřelých a na potvrzení dalších totožností pracujeme. Ukončení prvotních úkonů na místě předpokládáme v dopoledních hodinách,“ napsali krátce po sedmé hodině ranní. Později dopoledne ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) pro Českou televizi uvedl, že se podařilo ztotožnit všechny oběti. 

Jedná se o třináct obětí a střelce. Mezi mrtvými není žádný cizí státní příslušník.

Policisté dodali, že od pátku také přijali celorepublikové a čistě preventivní opatření ve vztahu k měkkým cílům a školám. Informace o žádné konkrétní hrozbě nemají a skutečně jde o prevenci a signál, že jsou připraveni.

„Vidět můžete i policisty s dlouhými zbraněmi, nyní aktuálně kontaktujeme provozovatele vytipovaných zařízení (tzn. měkkých cílů) a seznamujeme je s tímto opatřením,“ vysvětlili policisté.

Další, méně viditelnou částí jejich aktuální práce je monitoring sociálních sítí. „Okamžitě po střelbě týmy analytiků začaly rozpracovávat a zkoumat různé posty. Pisatelé těch nejhorších zvěrstev budou mít příležitost svoje hrdinství ukázat i v rámci trestního řízení,“ dodali.

21. prosince 2023 18:31 Čas čtení 0:56 „Nevěděl jsem, jak reagovat. Mysleli jsme, že bouchají dveře, ale byla to střelba,“ popisuje student útok na fakultě v Praze „Nevěděl jsem, jak reagovat. Mysleli jsme, že bouchají dveře, ale byla to střelba,“ popisuje student útok na fakultě v Praze
Domů
Sdílet
Diskuse