Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
21. prosince 2023 22:41
Čas čtení 0:40

Střelba v Praze: Vláda na 23. prosince vyhlásila státní smutek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Střelba v Praze: Vláda na 23. prosince vyhlásila státní smutek
Zdroj: Profimedia

Na tiskové konferenci to uvedl předseda vlády Petr Fiala (ODS).

Česká vláda kvůli tragické události na filozofické fakultě vyhlásila státní smutek, který podle premiéra připadne na 23. prosince. Státní vlajky budou v ten den spuštěny na půl žerdi. Premiér to oznámil na tiskové konferenci po mimořádném jednání vlády za účasti prezidenta Petra Pavla a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09).

21. prosince 2023 18:31 Čas čtení 0:56 „Nevěděl jsem, jak reagovat. Mysleli jsme, že bouchají dveře, ale byla to střelba,“ popisuje student útok na fakultě v Praze „Nevěděl jsem, jak reagovat. Mysleli jsme, že bouchají dveře, ale byla to střelba,“ popisuje student útok na fakultě v Praze

„Pavel považuje za důležité mj. nalézt rozumná řešení, jak situacím podobným dnešní tragédii na FF UK do budoucna předcházet, pokud to vůbec lze,“ informovala Česká televize.

Předseda vlády během projevu vyzval obyvatelstvo, aby v den státního smutku uctilo památku obětí tragédie ze čtvrtečního odpoledne minutou ticha. Zároveň by se měly v republice rozeznít zvony.

Střelba v centru Prahy je nejtragičtějším případem v historii Česka. Útočník na fakultě podle policie zabil 14 lidí, 25 je zraněno, z toho deset lidí těžce. Mrtvý je i střelec, který zřejmě spáchal sebevraždu.

21. prosince 2023 15:29 Čas čtení 6:15 Vrah z filozofické fakulty mohl stát za vraždami z Klánovického lesa, tvrdí policie (Aktualizováno) Vrah z filozofické fakulty mohl stát za vraždami z Klánovického lesa, tvrdí policie (Aktualizováno)
Domů
Sdílet
Diskuse