Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
22. prosince 2023 8:57
Čas čtení 1:04

Influencerka nechutným způsobem komentovala střelbu v Praze, přišla o spolupráci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Influencerka nechutným způsobem komentovala střelbu v Praze, přišla o spolupráci
Zdroj: TASR/AP

Mluviti stříbro, mlčeti zlato?!

Střelba na filozofické fakultě v Praze si ve čtvrtek vyžádala 14 obětí a 24 zraněných. Zpráva zasáhla i celý svět a lidé jsou v šoku –⁠ jde o nejtragičtější střelbu v historii Česka. K situaci se vyjádřila také známá česká influencerka Viktorie Hlaváčková, na internetu známá pod přezdívkou Viktorkaa. Okomentovala ji ale, mírně řečeno, dost nevhodným způsobem.

22. prosince 2023 8:20 Čas čtení 1:03 Střelba v Praze: Policie ztotožnila všechny oběti. Pisatele zvěrstev na internetu čeká trestní řízení (Aktualizováno) Střelba v Praze: Policie ztotožnila všechny oběti. Pisatele zvěrstev na internetu čeká trestní řízení (Aktualizováno)

Hlaváčková na instagramu sdílela článek popisující tragickou střelbu se slovy: „Tak ještě že jsem streamerka a do školy nemusím.“ Šokované a znechucené reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Influencerka příspěvek sice smazala, jeho screen se ale začal šířit i na dalších sociálních sítích včetně X.

Hlaváčková se za svoje jednání omluvila. „Moc se všem omlouvám, velmi unáhleně jsem zareagovala na situaci. Bohužel mi vůbec nedošlo, jak moc to nebylo namístě a jak moc hloupě to vyznělo. Rozhodně jsem to takhle nemyslela a mohu být maximálně zklamaná, že jsem něco takového vypustila,“ napsala na instagramu. „Příště bych se měla rozhodně více zamyslet, než se k takto citlivé situaci vyjádřím,“ dodala.

Její čin ale nezůstal bez odezvy a Hlaváčková přišla o spolupráci s esportovým týmem Entropiq. „Velmi nás mrzí velmi nevhodné vyjádření Viktorie, která s námi spolupracuje. Viktorie si v ten moment neuvědomila, co můžou její slova znamenat a jak můžou působit. Story smazala a omluvila se. Jsou ale situace, kdy ani upřímná omluva nestačí, a proto jsme se rozhodli s Viktorií spolupráci ukončit,“ uvedl tým na své sociální síti. Dodal, že jej velmi mrzí, že se vyjádření mohlo dotknout lidí, kteří prožívají neskutečnou hrůzu. Omluvil se také svým fanouškům.

Domů
Sdílet
Diskuse