Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
25. prosince 2023 15:01
Čas čtení 0:52

Rekordní sbírka pro oběti vraždy v Klánovicích. Vybralo se přes šest milionů. Jak a kde můžeš darovat?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rekordní sbírka pro oběti vraždy v Klánovicích. Vybralo se přes šest milionů. Jak a kde můžeš darovat?
Zdroj: wikimedia commons / Le Priyavrat / volně k užití

Místní komunita vyhlásila na Štědrý den sbírku pro pozůstalé po zavražděné rodině v Klánovickém lese. Peníze se daří vybírat rekordním tempem.

Muže a jeho dvouměsíční dceru v kočárku vrah zastřelil v pátek 15. prosince kolem třetí hodiny odpoledne. Několik dní poté prohledávala policie místo činu, vraha se ale odhalit nepodařilo. Později však kriminalisté dle balistické zkoušky zjistili, že pachatelem byl stejný muž, který ve čtvrtek zabil 14 studentů a pedagogů na půdě filozofické fakulty v Praze. Pro rodiny zastřelených na akademické půdě lidé přispěli již přes 40 milionů korun.

Na Štědrý den se tak komunita obyvatel Klánovic rozhodla uspořádat sbírku i pro pozůstalé po obětech vraždy v Klánovickém lese. Původním cílem bylo vybrat alespoň 500 tisíc korun, to se podařilo překonat během prvních dvou hodin, uvádí Seznam Zprávy. Ještě ten večer pak konto hlásilo přes čtyři miliony korun.

„Jako komunita a přátelé rodiny z Klánovic chceme vyjádřit solidaritu s rodinou, která přišla o otce a malou dcerku. Tato tragická událost zasáhla celou společnost a ještě dlouho jí bude rezonovat. Myslíme na vás a nikdy nezapomeneme,“ napsala na web sbírky Lucie Matternová, která je uvedena jako autorka sbírky.

21. ledna 2024 16:00 Čas čtení 8:34 „Tady to bylo prostě čisté zlo. Nejhorší bylo ticho.“ Mluvili jsme s těmi, kteří zasahovali na filozofické fakultě „Tady to bylo prostě čisté zlo. Nejhorší bylo ticho.“ Mluvili jsme s těmi, kteří zasahovali na filozofické fakultě

Ačkoliv byl původní cíl sbírky již překonán, lidé přispívají stále. Momentálně se rekordním tempem vybralo již přes šest milionů korun a noví dárci se objevují každou minutou. Na sbírku lze přispět skrze web znesnáze21. Případně je možné peníze poslat na účet 4004040040/5500 s variabilním symbolem 2690. Sbírka bude otevřena ještě 30 dní.

Domů
Sdílet
Diskuse