Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
25. prosince 2023 v 18:00
Čas čtení 0:43

Češi si už nevolají ani neposílají SMS. Na Štědrý večer využili něco jiného, aby popřáli rodině a přátelům

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi si už nevolají ani neposílají SMS. Na Štědrý večer využili něco jiného, aby popřáli rodině a přátelům
Zdroj: Pexels.com

Oblíbenost sociálních sítí v Česku stoupá. Jinak tomu nebylo ani na Štědrý den, naopak textových zpráv lidé poslali méně.

Dle informací telefonních operátorů se komunikace přesouvá hlavně do internetových aplikací. Češi je každým rokem využívají více, během svátků je rozdíl nejpatrnější. Počet odeslaných SMS podle agentury ČTK klesl o 17 procent.

„Češi o Štědrém dnu odeslali textových SMS méně než v předchozích letech. A stejně je to i s voláním. Naopak setrvale roste objem datového provozu, což dokládá i meziroční růst přenosu dat o 25 procent,“ uvedla mluvčí O2 Veronika Zachariášová. Nárůst datového přenosu zaznamenali i ostatní operátoři. V síti T-Mobile jde o 24 procent, a u Vodafonu dokonce o 55 procent.

Co se týče hlasových hovorů, vyrovná se Štědrý den již běžnému víkendovému dnu. Například dle informací sítě T-Mobile jejich klienti uskutečnili o téměř deset milionů hovorů méně než v první školní den. Uvedla to šéfka komunikace společnosti Patricie Šedivá. I Vodafone zaznamenal pokles hlasových hovorů. I u něj jsou dle mluvčí Charloty Dědkové výjimečné spíše dny s vysvědčením, pololetním i závěrečným, a začátek školního roku.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

V datovém provozu byl nejvytíženější čas mezi devátou a desátou hodinou večer. Naopak nejvíce hovorů se uskutečnilo mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne.

Domů
Sdílet
Diskuse