Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
31. prosince 2023 12:43
Čas čtení 0:55

OBRAZEM: Rok 2024 už přivítaly ostrovy v Tichém oceánu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
OBRAZEM: Rok 2024 už přivítaly ostrovy v Tichém oceánu
Zdroj: TASR/AP

Hodinu po Kiritimati začínají novoroční oslavy na Novém Zélandu a v ostrovních státech Samoa a Tonga.

Na některých ostrovech v Tichém oceánu už rok 2024 začal. Poprvé byl přivítán v 11:00 hodin středoevropského času na atolu Kiritimati s přibližně 7 300 obyvateli, který je součástí ostrovní republiky Kiribati. Informovala o tom agentura TASR.

Jen o 15 minut později následovaly Chathamské ostrovy, které patří Novému Zélandu. Nacházejí se asi 800 kilometrů východně od novozélandského Jižního ostrova a mají vlastní časové pásmo. Na dvou z deseti ostrovů tohoto souostroví žije asi 700 lidí.

Hodinu po Kiritimati začaly novoroční oslavy na Novém Zélandu i v ostrovních státech Samoa a Tonga. Na největším ostrově Samoy, Savai'i, a v hlavním městě Apia na ostrově Upolu budou o půlnoci koordinovaně odpáleny velké ohňostroje novozélandskými pyrotechniky.

Ohňostrojům na Novém Zélandu tradičně dominuje světelná show na 328 metrů vysoké televizní a vyhlídkové věži Sky Tower v Aucklandu. Na 55., 61. a 64. patře bylo rozmístěno celkem 500 kilogramů pyrotechniky. V plánu je také laserová show. Podle médií se vše potřebné připravovalo šest měsíců.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Následně se o pozornost přihlásí australské Sydney, kde světoznámý obří ohňostroj na přístavním mostě každý rok sledují statisíce lidí. Na první ohňostroje z města se můžeš podívat v galerii:

První ohňostroje v australském Sydney.První ohňostroje v australském Sydney.První ohňostroje v australském Sydney.První ohňostroje v australském Sydney.
Zobrazit galerii
(4)

Jako poslední přivítá rok 2024 – 12 hodin po Česku – Americká Samoa, která se nachází jen 220 kilometrů východně od Samoy na druhé straně datové čáry.

Domů
Sdílet
Diskuse