Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
2. ledna 2024 10:34
Čas čtení 0:35

Na tokijském letišti po srážce vzplanulo letadlo. Nehodu nepřežilo pět lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Podle záběrů japonské televize NHK hořelo na ranveji tokijského letiště Haneda letadlo Airbus A350 společnosti Japan Airlines.

(Aktualizace 14:45) Podle NHK, která se odvolává na místní policii, zahynulo pět členů posádky letadla japonské pobřežní stráže (JCG), které se na ranveji letiště Haneda srazilo s komerčním letadlem Airbus. Kapitán stráže je v kritickém stavu. Letoun vyrážel do prefektury Niigata, aby pomohl při odstraňování následků zemětřesení.

2. ledna 2024 9:52 Čas čtení 0:47 Rusko v noci těžce ostřelovalo Ukrajinu. Kyjevané nemají elektřinu ani vodu Rusko v noci těžce ostřelovalo Ukrajinu. Kyjevané nemají elektřinu ani vodu

Příčina požáru nejprve nebyla jasná, později se ukázalo, že stroj vzplanul po srážce s jiným letadlem. Na televizních záběrech byli vidět hasiči, kteří se oheň okamžitě snažili uhasit. Na místo ihned dorazily i další záchranné složky.

Mluvčí společnosti Japan Airlines uvedl, že letadlo, které startovalo z letiště Šin-Čitose na ostrově Hokkaidó, přepravovalo 367 cestujících a 12 členů posádky. Podle televize NTV se všem podařilo uprchnout.

Domů
Sdílet
Diskuse