Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
2. ledna 2024 v 14:27
Čas čtení 0:25

Oběti střelby na fakultě připomene průvod Prahou. Budovu filozofické fakulty obejme lidský řetěz

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Oběti střelby na fakultě připomene průvod Prahou. Budovu filozofické fakulty obejme lidský řetěz
Zdroj: Profimedia

Ve čtvrtek uběhnou přesně dva týdny od tragické střelby na filozofické fakultě. Studentská rada FF UK v tento den uspořádá pietní akci, jejímž cílem je uctění památky obětí a vyjádření vůle překonat bolest.

Pietní akce začne ve 13 hodin před budovou Karolina na Ovocném trhu, odkud o hodinu později po úvodním slovu vyjde tichý průvod směrem k náměstí Jana Palacha. Účastníci se po cestě zastaví v Celetné ulici, kde si oběti tragédie připomenou minutou ticha. Program bude pokračovat před hlavní budovou fakulty, okolo které účastníci vytvoří lidský řetěz. 

„Násilný čin, který se na naší fakultě odehrál, nás nesmírně hluboce ranil na úrovni individuální i kolektivní. Vzájemná podpora, empatie a láska se nám ukázaly jako nejsilnější prostředek k vyrovnání se s ním. Nenávist nemá mezi námi místo a nedovolíme, aby nás připravila o druhý domov,“ píší na facebooku organizátoři akce. 

Domů
Sdílet
Diskuse