Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. ledna 2024 v 9:23
Čas čtení 0:33

Velké komplikace pro cestující: Letiště Václava Havla zahalila mlha, letadla musí přistávat jinde

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velké komplikace pro cestující: Letiště Václava Havla zahalila mlha, letadla musí přistávat jinde
Zdroj: TASR/EPA/Filip Singer

Provoz na pražském Letišti Václava Havla výrazně omezila mlha a porucha tamní meteostanice, kvůli které v Praze od páteční půlnoci nepřistávají žádná letadla.

„Z důvodu nepříznivého počasí a poruše systému sběru meteodat může docházet k častým divertům letů na jiná letiště. Za vzniklou situaci se omlouváme,“ uvedlo letiště v příspěvku na X. 

Letadla přistávají v Brně i Norimberku

Jak informoval web ZDopravy.cz, přesměrování letadel se během noci týkalo zejména letů společnosti Smartwings, které musely kvůli počasí přistát v Pardubicích či Brně. V Brně přistál také ranní let společnosti Ryanair, jiné lety byly přesměrovány do Drážďan či Norimberku.

Nastalá situace představuje pro cestující velké komplikace. Odkloněny či zrušeny zřejmě budou i další lety. Se zlepšením podmínek letiště počítá okolo sobotní desáté hodiny ranní, cestující vyzvalo ke sledování webových stránek dopravců. 

Domů
Sdílet
Diskuse