Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
12. ledna 2024 14:37
Čas čtení 0:44

KLDR poprvé od roku 2020 otvírá hranice. Přijedou turisté z Ruska, vyrazí i na lyže

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
KLDR poprvé od roku 2020 otvírá hranice. Přijedou turisté z Ruska, vyrazí i na lyže
Zdroj: TASR/AP

Zprávu zveřejnila ruská státní tisková agentura TASS ve středu 10. ledna, což dále podtrhuje prohlubující se spolupráci mezi Moskvou a Pchjongjangem.

Ruští občané budou prvními zahraničními turisty, kteří navštíví Korejskou lidově demokratickou republiku (KLDR) od roku 2020, kdy uzavřela své hranice v souvislosti s pandemií koronaviru. TASR převzala páteční zprávu z webu britského deníku The Guardian.

10. listopadu 2023 11:00 Čas čtení 3:34 Vůdce KLDR má vlastní „oddíl rozkoše“. Mezi sexuálními otrokyněmi jsou i děti Vůdce KLDR má vlastní „oddíl rozkoše“. Mezi sexuálními otrokyněmi jsou i děti

Zprávu zveřejnila ruská státní tisková agentura TASS ve středu 10. ledna, což dále podtrhuje prohlubující se spolupráci mezi Moskvou a Pchjongjangem. Loni v září se na ruském Dálném východě osobně setkali také severokorejský vůdce Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.

TASS neupřesnila datum příjezdu ruských turistů. Je to překvapení i pro některé asijské pozorovatele, kteří očekávali, že první turisté po pandemii přijedou do KLDR z Číny. Koneckonců Peking je největším diplomatickým a ekonomickým spojencem Severní Koreje.

Vladimir Putin, kim cong un
Zdroj: TASR/AP

Podle agentury přiletí do severokorejského hlavního města Pchjongjangu blíže nespecifikovaný počet turistů z Přímořského kraje na ruském Dálném východě, kteří si zde prohlédnou památky, jako je například věž Čučche, která symbolizuje ideály severokorejské formy komunismu, například soběstačnost KLDR.

Poté se vydají do průsmyku Masik na východním pobřeží KLDR, kde se nachází nejmodernější lyžařské středisko v zemi. Podle ruské státní agentury je zájezd organizován na základě dohody uzavřené gubernátorem ruského Přímořského kraje Olegem Kožemjakem a severokorejskými úřady.

Domů
Sdílet
Diskuse