Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
17. ledna 2024 9:23
Čas čtení 0:37

Česko zasáhne ledovka. Na těchto místech si dávej největší pozor

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko zasáhne ledovka. Na těchto místech si dávej největší pozor
Zdroj: TASR - Michal Svítok

V druhé půlce týdne nás čeká zataženo a místy i mrznoucí déšť. Na některých místech se tak může tvořit náledí.

Ve čtvrtek očekáváme přeháňky, na severozápadě i sněhové. Nejvyšší teploty dosáhnou až na osm stupňů. V pátek se naopak ochladí, teploty se vyšplhají na maximálně dva stupně nad nulou. Víkend bude také chladný, očekáváme navíc polojasno až zataženo, uvádí ČHMÚ. V neděli se také mohou vyskytovat mrznoucí mlhy.

V platnosti je výstraha, že mrznoucí deště a sněžení mohou vytvářet ledovku. Meteorologové varují, že vrstva ledu může na některých místech přesáhnout i pět milimetrů. Hrozí nebezpečí úrazu a možné jsou i výpadky v dodávce elektřiny, zásobování a zdravotnických služeb. ČHMÚ doporučuje omezit vycházení a jízdu autem jen na nezbytné případy. Výstraha zatím platí ve čtvrtek a v pátek, a to pro většinu míst v České republice.

17. ledna 2024 8:06 Čas čtení 1:11 Dálniční známka zdraží až o 800 korun. Poradíme ti fintu, díky které ušetříš Dálniční známka zdraží až o 800 korun. Poradíme ti fintu, díky které ušetříš

Platí i varování před hustým sněžením. Za 12 hodin může napadnout až sedm centimetrů nového sněhu. 

Domů
Sdílet
Diskuse