Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
17. ledna 2024 11:52
Čas čtení 0:52

Podvodníci z Tinderu řádí i v Česku. Jeden takový míří za mříže

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Nepravomocně odsouzený Libor Marco Francesco (rodným jménem Libor Roček) čelí obvinění ze spáchání podvodu na jedné ženě. Okradl jich ale mnohem více.

Celkově měl okrást dokonce 16 žen, celkově z nich vylákal miliony. V minulosti byl již za tuto činnost dokonce trestán, ve vězení již dohromady strávil osm let, nyní se tam možná vrátí. Nejnovější podvod navíc spáchal v podmínce.

17. ledna 2024 8:43 Čas čtení 0:50 Řidiče v Německu zachytil radar. Průšvih mu hrozí kvůli něčemu jinému než vysoké rychlosti Řidiče v Německu zachytil radar. Průšvih mu hrozí kvůli něčemu jinému než vysoké rychlosti

Aktuálně mu ve vězení hrozí tři roky a čtyři měsíce, proti rozhodnutí se však odvolal, a tak rozsudek zatím není pravomocný. Se svou partnerkou se měl seznámit na jaře roku 2019 prostřednictvím aplikace Tinder. Zhruba měsíc si měli psát a vybudovat si milostný vztah. Poté však obžalovaný odjel na dovolenou do Norska a své partnerce napsal, že ztratil platební kartu. Následně ji požádal, zda by mu nepůjčila.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. Zdroj: Netflix

Ta mu na účet následně zaslala více než sto tisíc korun. Peníze jí však nevrátil, naopak ji za příslibem zisku oklamal, aby mu poslala další peníze na jeho pokerovou kariéru. „Nejprve z ní na základě lstí, nepravdivých informací o důvodu půjček v podobě legendy o ztrátě platební karty, nutné opravě notebooku, zablokované platební kartě, záloze na koupi společného bytu a pod příslibem vrácení peněz vylákal 499 205 korun,“ stojí dle serveru Aktuálně.cz v dokumentu ke kauze.

Na společný účet tak žena poslala dalších 922 tisíc korun. Muž poté z účtu veškeré peníze vybral a v lednu 2020 zmizel.

Proti rozhodnutí se odvolal jen obžalovaný. Kauzou se bude na konci ledna zabývat Krajský soud v Praze.

Domů
Sdílet
Diskuse