Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
17. ledna 2024 v 8:43
Čas čtení 0:50

Řidiče v Německu zachytil radar. Průšvih mu hrozí kvůli něčemu jinému než vysoké rychlosti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Řidiče v Německu zachytil radar. Průšvih mu hrozí kvůli něčemu jinému než vysoké rychlosti
Zdroj: Polizei Wien

Policie v Berlíně během rychlostní kontroly udělila pokutu i jednomu řidiči, který povolenou rychlost nepřekročil. Na hlídku totiž ukázal zdvižený prostředníček.

„Řidič ukázal našim kolegům, co si myslí o rychlostních kontrolách,“ konstatovala policie minulý týden ve své zprávě. Ten totiž během jízdy kolem hlídky schválně zpomalil a radar by ho za normálních okolností nezachytil. Nepočítal však s tím, že auto jedoucí vedle něj povolenou rychlost překročí, a radar tak vyfotí i jeho.

Kvůli svému neslušnému gestu mu nyní hrozí pokuta až ve výši čtyř tisíc eur. Policie o neobvyklém případu informovala i na sociální síti X (dříve Twitter). Většina reakcí pod příspěvkem se však zastává řidiče. Uživatelé policii viní z toho, že se zabývá zbytečnými případy. Navíc upozorňují na to, že gesto nemuselo být mířeno na policejní hlídku.

23. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:42 „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně

Podle německého deníku Bild se však řidič nedopustil ničeho trestného. „Úmysl přestupku musí zahrnovat vědomí, že výrok bude vnímán jinou osobou. Z toho, že jel mimořádně pomalu směrem k vozu s rychlostním radarem, nelze usuzovat, že chtěl nebo očekával, že si někdo všimne gesta, které přitom učinil,“ uvedl odborník na dopravní právo Uwe Lenhart.

Domů
Sdílet
Diskuse