Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
17. ledna 2024 8:43
Čas čtení 0:50

Řidiče v Německu zachytil radar. Průšvih mu hrozí kvůli něčemu jinému než vysoké rychlosti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Řidiče v Německu zachytil radar. Průšvih mu hrozí kvůli něčemu jinému než vysoké rychlosti
Zdroj: Polizei Wien

Policie v Berlíně během rychlostní kontroly udělila pokutu i jednomu řidiči, který povolenou rychlost nepřekročil. Na hlídku totiž ukázal zdvižený prostředníček.

„Řidič ukázal našim kolegům, co si myslí o rychlostních kontrolách,“ konstatovala policie minulý týden ve své zprávě. Ten totiž během jízdy kolem hlídky schválně zpomalil a radar by ho za normálních okolností nezachytil. Nepočítal však s tím, že auto jedoucí vedle něj povolenou rychlost překročí, a radar tak vyfotí i jeho.

Kvůli svému neslušnému gestu mu nyní hrozí pokuta až ve výši čtyř tisíc eur. Policie o neobvyklém případu informovala i na sociální síti X (dříve Twitter). Většina reakcí pod příspěvkem se však zastává řidiče. Uživatelé policii viní z toho, že se zabývá zbytečnými případy. Navíc upozorňují na to, že gesto nemuselo být mířeno na policejní hlídku.

29. března 2024 9:00 Čas čtení 3:41 „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic

Podle německého deníku Bild se však řidič nedopustil ničeho trestného. „Úmysl přestupku musí zahrnovat vědomí, že výrok bude vnímán jinou osobou. Z toho, že jel mimořádně pomalu směrem k vozu s rychlostním radarem, nelze usuzovat, že chtěl nebo očekával, že si někdo všimne gesta, které přitom učinil,“ uvedl odborník na dopravní právo Uwe Lenhart.

Domů
Sdílet
Diskuse