Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
18. ledna 2024 7:16
Čas čtení 0:30

Fiala očekává ekonomický růst. Inflace dle něj klesne na tři procenta

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Fiala očekává ekonomický růst. Inflace dle něj klesne na tři procenta
Zdroj: Úřad vlády ČR

Premiér Petr Fiala (ODS) se v rozhovoru v podcastu PoliTalk vyjádřil k ekonomické situaci Česka. Období velkého zdražování dle něj skončilo a inflace se vrátí k hodnotám, na které jsme byli zvyklí do roku 2021.

„Máme za sebou poměrně těžké období. Covid, krize způsobená válkou na Ukrajině, inflace, energie a všechno, co všichni známe. Je logické, že lidé jsou unavení, cítí nedůvěru v politické kroky. Jsem nicméně přesvědčen, že se to bude zlepšovat tak, jak se bude zlepšovat situace v ČR,“ řekl Fiala.

17. ledna 2024 11:02 Čas čtení 1:31 Přestřelka Aleny Schillerové a Markéty Pekarové Adamové baví sociální sítě. Zapojili se do ní i další Přestřelka Aleny Schillerové a Markéty Pekarové Adamové baví sociální sítě. Zapojili se do ní i další

Inflace se dle premiéra vrátí na tři až čtyři procenta, nastat by měl ekonomický růst i růst reálných mezd. Ty by měly narůst o pět až deset procent. S lepší situací by se měla dle jeho slov vrátit i důvěra v jeho vládu, která se na konci minulého roku propadla na 17 procent.

Předpoklady Fiala opírá o vyjádření odborníků. „Česká národní banka, ministerstvo financí a další instituce očekávají hospodářský růst,“ uvedl. Přesnou míru inflace zveřejní Český statistický úřad 10. února.

Domů
Sdílet
Diskuse