Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
18. ledna 2024 16:47
Čas čtení 0:50

Pracovník Lidlu a komplic Krejčíře měli do Česka dovézt kokain. Vyšetřuje je policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pracovník Lidlu a komplic Krejčíře měli do Česka dovézt kokain. Vyšetřuje je policie
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Policie vzala do vazby tři muže, kteří měli organizovat dovoz kokainu z Kolumbie do Česka. Albánec, pracovník Lidlu ani komplic Krejčíře se k obvinění nevyjádřili.

Policisté vyšetřují tři muže, kteří se měli připravovat na dovoz kokainu do Česka. Mezi obviněnými je Jiří Gabriel, vedoucí dovozu ovoce a zeleniny v obchodním řetězci Lidl, Petr Hrubý, jehož jméno bylo v minulosti spojeno s podnikatelem Radovanem Krejčířem, a muž původem z Albánie, kterého už policie v minulosti kvůli drogám prověřovala. Všichni tři jsou v současnosti ve vazbě. 

18. ledna 2024 13:31 Čas čtení 1:21 Vražda v Olomouci: Osmatřicetiletou ženu zabil nezletilý hoch, k činu se přiznal Vražda v Olomouci: Osmatřicetiletou ženu zabil nezletilý hoch, k činu se přiznal

Muži se mají dle zjištění Seznam Zpráv znát řadu let a důkazem o trestné činnosti mají být tajně pořízené nahrávky z jejich jednání. K dovozu drog z Kolumbie do Česka měli využít logistickou firmu, která dodává zboží také do obchodů Lidl. Kokain měli skrýt v krabicích s banány. Zda se akce podařila, není jasné.

Žádný z mužů ani společnost Lidl se k vyšetřování zatím nevyjádřili. Advokát Jiří Mulák, který Gabriela zastupuje, pouze uvedl, že jeho klient vinu popírá. Stejně tak Hrubý. „Během výslechu na policii se odmítl k případu blíže vyjadřovat,“ uvedl pode Seznam Zpráv advokát Blend Radji, který Hrubého zastupuje.

Hrubý není pro policii žádným nováčkem. Před lety byl pravou rukou Radovana Krejčíře, se kterým dokonce pobýval na Seychelách. V roce 2007 byl Hrubý zadržen, stíhán byl za osm let staré daňové delikty, při nichž údajně vznikla škoda přes 2,5 milionu korun. Věznici opustil po půl roce na kauci, kterou zaplatila jeho matka.

Domů
Sdílet
Diskuse