Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. ledna 2024 15:27
Čas čtení 0:24

Česko pokryje silná ledovka. Výstraha platí v těchto krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko pokryje silná ledovka. Výstraha platí v těchto krajích
Zdroj: TASR - Kristína Mayerová

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před ledovkou, která se má objevit na velké části území. Místy bude až extrémní. Na některých místech udeří i silný vítr.

Silný vítr v pondělí zasáhne hlavně Liberecký, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Hrozí poškození stromů a zlámání větví, způsobit to může komplikace v dopravě. Meteorologové očekávají nárazy až kolem 70 km/h.

21. ledna 2024 10:04 Čas čtení 0:42 Předpověď počasí: Česko čeká nepříjemný týden. Podívej se, kolik bude stupňů Předpověď počasí: Česko čeká nepříjemný týden. Podívej se, kolik bude stupňů

Silná ledovka se během pondělního dne může vyskytnout na většině území, velmi silná je hlášena v Pardubickém kraji. Nejhorší bude situace mezi 13. a 21. hodinou.

Chůze i jízda autem mohou být téměř nemožné, meteorologové očekávají vyšší nehodovost a vyzývají k opatrnosti. Hrozí taky četné úrazy a poranění. Pravděpodobné jsou výpadky v dodávce elektřiny, zásobování i zdravotnických služeb.

Doporučuje se, pokud možno, nevycházet ani nevyjíždět autem, případně počítat s výrazným prodloužením doby jízdy.

ledovka
Zdroj: ČHMÚ
Domů
Sdílet
Diskuse