Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
23. ledna 2024 v 8:42
Čas čtení 0:45

Ledovka komplikuje dopravu na Moravě. Vlaky nabírají zpoždění

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ledovka komplikuje dopravu na Moravě. Vlaky nabírají zpoždění
Zdroj: FOTO TASR - Roman Hanc

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozorňuje, že ledovka na Moravě a v části Slezska stále přetrvává. Komplikuje nejen silniční, ale i železniční a tramvajovou dopravu.

Kvůli ledovce mají některé spoje výrazné zpoždění či nejezdí vůbec. Například v Brně kvůli poškození trolejového vedení nejezdí od pondělního večera v některých úsecích tramvaje či trolejbusy. Problémy měly na jižní Moravě i vlaky, které ráno nabíraly zpoždění okolo 40 minut.

22. ledna 2024 v 17:00 Čas čtení 0:59 Mistrovství světa v biatlonu se blíží. Ulov poslední lístky i last minute ubytování Mistrovství světa v biatlonu se blíží. Ulov poslední lístky i last minute ubytování

Policisté zasahovali i na silnicích. „Od pondělní devatenácté hodiny přijali jihomoravští policisté do čtvrté hodiny ranní osm desítek oznámení o událostech v souvislosti s počasím. Jen při několika nehodách došlo ke zranění, ta ale nebyla vážná,“ citují Novinky.cz policejního mluvčího Bohumila Maláška.

Situace se již začíná zlepšovat, i přesto však meteorologové doporučují, aby si lidé dávali pozor, dokud teploty nevzrostou. „Zejména v oblasti jižní Moravy a jižní Vysočiny spadlo za posledních 12 hodin i kolem deseti milimetrů mrznoucích srážek (níže mapka 12hodinových úhrnů). Ledovka tak může být lokálně opravdu výrazná,“ napsal ČHMÚ na sociální síť X (dříve Twitter).

Domů
Sdílet
Diskuse