Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
24. ledna 2024 v 8:27
Čas čtení 0:46

Na Karvinsku se srazil vlak s nákladním autem, strojvedoucí nepřežil (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Karvinsku se srazil vlak s nákladním autem, strojvedoucí nepřežil (Aktualizováno)
Zdroj: Policie České republiky

K nehodě došlo ve středu v brzkých ranních hodinách.

Aktualizováno 10:09 – „Dnes ráno došlo na trati Ostrava–Žilina, v úseku Bohumín–Dětmarovice, ke střetu vlaku IC 546 s nákladním autem,“ informovaly České dráhy na sociální síti X ve středu ráno. Nehodu nepřežil strojvedoucí. Podle posledních informací Policie ČR ve vlaku cestovalo na šedesát osob, proběhla jejich evakuace. Zdravotníkům byly předány k ošetření téměř dvě desítky z nich.

Na místě zasahují všechny složky záchranného systému a také krizoví interventi. 

„Evakuovaní cestující mají tepelný komfort v autobuse hasičů. Budou odvezeni z místa události. Všechny zraněné osoby má v péči ZZS Moravskoslezského kraje. Hasiči
Správy železnic budou následky nehody odstraňovat celý den. Na místo vyjela speciální vyprošťovací technika,“ doplnil informační servis Datel.

„Policisté v tuto chvíli místo dokumentují, zjišťují veškeré informace a okolnosti, které souvisí s událostí. Při prověřování spolupracujeme se všemi dotčenými subjekty. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla Policie ČR na X po deváté hodině.

Domů
Sdílet
Diskuse