Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
24. ledna 2024 10:05
Čas čtení 1:08

„Těžko omluvitelné osobní selhání.“ Hašek se omluvil za účast na zápase NHL, kterou sám kritizuje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Těžko omluvitelné osobní selhání.“ Hašek se omluvil za účast na zápase NHL, kterou sám kritizuje
Zdroj: Getty Images/Bruce Bennett

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek se omluvil za své vystoupení na jednom ze zápasů NHL. Tu totiž sám otevřeně kritizuje za to, že umožňuje na svých zápasech vystupovat i ruským hráčům.

Hašek dokonce v minulosti poslal dopis šéfovi soutěže Garymu Bettmanovi, ten však svého účelu nedosáhl. Napsal také otevřený dopis, který adresoval majitelům, managementu a členům NHL, WTA, ATP a dalších profesionálních sportovních lig, federací a organizací po celém světě.

23. ledna 2024 16:14 Čas čtení 0:23 V Česku se legálně prodávají bonbony s psychoaktivními látkami. Brzy by mohly být staženy V Česku se legálně prodávají bonbony s psychoaktivními látkami. Brzy by mohly být staženy

Při své nedávné návštěvě v USA však navštívil, a dokonce slavnostně zahájil zápas NHL. Tým, ve kterém zažil nejlepší časy své kariéry, totiž zrovna hrál zápas proti Chicagu. Ačkoliv byl jeho výstup v hale oceněn aplausem přítomných, spousta lidí se nad jeho činem pozastavila a bývalého hokejistu označila za pokrytce.

Hašek se rozhodl za své jednání omluvit na sociální síti X. Uvedl, že účast na zápase a jeho zahájení považuje za obrovskou chybu a osobní selhání, a fanouškům se omluvil. „Toto moje osobní selhání považuji za velmi těžko omluvitelné. O to intenzivněji se ho budu snažit napravit. V tuto chvíli vám mohu slíbit, že se podobná situace nebude opakovat,“ napsal na sociální síti. Zároveň se rozhodl svou omluvu adresovat i ukrajinským lidem, kteří „hrdinně brání nejen svoji vlast, ale i celou Evropu proti imperialistickému nepříteli“.

Reakce fanoušků pod příspěvkem jsou převážně kladné. Líbí se jim, že se hokejista dokázal svým činům postavit a přijmout zodpovědnost. „Kdybyste vše v životě udělal jen správně, nebyl byste člověk. Každý z nás něco nedocení a něco přepískne. Postavil jste se k tomu čelem, jak to umíte. Děláte hodně (nejen) pro Ukrajinu a jste silný hlas na světlé straně,“ uvedl jeden z uživatelů.

23. ledna 2024 14:36 Čas čtení 0:47 Český spoluhráč Pastrňáka vede v nejdůležitější statistice NHL. Zbořil historický rekord Český spoluhráč Pastrňáka vede v nejdůležitější statistice NHL. Zbořil historický rekord
Domů
Sdílet
Diskuse