Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
24. ledna 2024 18:11
Čas čtení 0:29

Vlakem z Bratislavy do Belgie se možná svezeš už letos. V Česku bude mít několik zastávek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Česká dopravní společnost Leo Express by od prosince tohoto roku měla představit novou vlakovou linku. Zastavovat by měla i v Praze a končit v belgickém přístavním městě Oostende.

Během své jízdy má naplánováno přes 50 zastávek. Vyjíždět by měla z Bratislavy, v Česku mine Brno a pojede přes Přerov a Olomouc do Prahy a dál do Děčína, dále zastaví v Drážďanech, Düsseldorfu, Bruselu a devatenáctihodinovou jízdu zakončí v Oostende.

24. ledna 2024 13:44 Čas čtení 0:52 Česká cestovka nabídne přímé lety na méně známý vulkanický ostrov Česká cestovka nabídne přímé lety na méně známý vulkanický ostrov

Zatím je naplánována jedna linka denně, obousměrně by měla vyrážet kolem šesté hodiny ráno a do cíle dorazit zhruba hodinu po půlnoci. Na trasu chce dopravce dosadit soupravu vozů a lokomotivy Siemens Vectron.

Plán stále čeká na schválení belgickým drážním regulátorem, zastřešuje jej však zahraniční akcionář, a tak by linka opravdu mohla v prosinci vyjet. Nabídla by tak ekologičtější alternativu k letecké dopravě. „U toho záměru jsme aktuálně ve fázi analýzy trhu. Bližší informace nyní bohužel nemůžeme podat,“ uvedl mluvčí Leo Expressu Emil Sedlařík.

Leo express, vlak
Zdroj: Wiki Commons/Jan Polák/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse