Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. ledna 2024 10:35
Čas čtení 0:51

Česká hvězda předčasně ukončila sezónu v NHL. Chybět bude i na mistrovství světa

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká hvězda předčasně ukončila sezónu v NHL. Chybět bude i na mistrovství světa
Zdroj: TASR

Čtyřiadvacetiletý hokejista Filip Chytil se dle zástupců týmu New York Rangers nestihl zotavit ze zranění. Startovat tak nebude ani na květnovém mistrovství světa v Praze.

Chytil se zranil v listopadu v zápase proti Carolině. Jeho zdravotní problém nebyl upřesněn, dle zámořských médií pravděpodobně utrpěl svůj již čtvrtý otřes mozku během kariéry v NHL. Tu mu zdravotní problémy přerušily již desetkrát.

25. ledna 2024 11:21 Čas čtení 0:37 Pět kanadských hokejistů čelí obvinění ze sexuálního napadení. Kluby od nich daly ruce pryč Pět kanadských hokejistů čelí obvinění ze sexuálního napadení. Kluby od nich daly ruce pryč

Po srážce na zápase několik týdnů rehabilitoval a koncem prosince se vrátil do Česka. Tento týden se pokusil vrátit k tréninkům s týmem, pokus mu ale nevyšel. Páteční rozbruslení před zápasem s Vegas Golden Knights opustil předčasně a z ledu mu museli pomoci spoluhráči.

„Nejvyšší prioritou naší organizace je Filipovo zdraví a budeme ho v jeho zotavování dál naplno podporovat, aby se mohl pokusit vrátit v sezóně 2024/25,“ uvedli v prohlášení zástupci New York Rangers. Problémy českého hokejisty popsali jen jako zranění v horní části těla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Filip Chytil (@chytil_12)

K situaci se vyjádřil i sám hokejista na instagramu. „Byly to nejtěžší tři měsíce mého života a nebylo to snadné pro mou rodinu, moje nejbližší a samozřejmě ani pro celou organizaci NY Rangers. Musíme ale v těchto těžkých chvílích zůstat pozitivní a myslet na to, co je před námi,“ napsal Chytil. „Vrátím se silnější,“ vzkázal. V komentářích se fanoušci sešli a přejí Chytilovi převážně brzké uzdravení. „Každý fanoušek Rangers stojí za tebou. Hlavu vzhůru, 72,“ popřál jeden z nich s odkazem na jeho číslo dresu. 

Domů
Sdílet
Diskuse