Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. února 2024 14:30
Čas čtení 0:41

Manželství pro všechny nám nezmění život, myslí si drtivá většina Čechů a Češek. ANO i ODS hrozí odliv voličů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Manželství pro všechny nám nezmění život, myslí si drtivá většina Čechů a Češek. ANO i ODS hrozí odliv voličů
Zdroj: Freepik/freepik/volně k užití

Manželství pro všechny v Poslanecké sněmovně postoupilo do druhého čtení. Ačkoli by se mohlo zdát, že se jedná o velmi polarizující téma, výzkumy ukazují pravý opak.

Podle průzkumu, který zpracovaly agentury Nielson a Publicis Groupe, se drtivá většina Čechů a Češek shodne na tom, že změna umožňující uzavírat manželství stejnopohlavním párům jejich životy nijak neovlivní, nebo jej dokonce změní k lepšímu. V průzkumu to uvedlo 91 procent respondentů a respondentek, a to včetně voličů ANO, ODS či SPD. 

28. listopadu 2023 17:28 Čas čtení 1:11 Manželství pro všechny: K podpisu zákona vyzvalo už 19 vysokých škol Manželství pro všechny: K podpisu zákona vyzvalo už 19 vysokých škol

Více než polovina dotázaných také uvedla, že by politici a političky měli téma rovnoprávných sňatků vyřešit co nejrychleji. Téměř dvě třetiny všech voličů uvedly, že hlasování jimi preferované strany neovlivní jejich voličské preference. 

„Věřím, že rovné příležitosti a stejná práva pro všechny bez rozdílu jsou jedněmi z pilířů zdravé a prosperující společnosti. K tomu, aby tyhle pilíře zůstaly stát, musíme ale čas od času všichni přispět a postavit se za to, o čem věříme, že je správné,“ vysvětluje motivaci autorů průzkumu CEO společnosti Publicis Groupe Tomáš Varga. 

Výzkum také ukazuje, kolik voličů by jednotlivé strany opustilo, pokud by jejich poslanci hlasovali proti manželství pro všechny. Hnutí ANO by opustilo deset procent voličů, v případě ODS by se jednalo dokonce o 19 procent voličů. 

Domů
Sdílet
Diskuse