Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
6. února 2024 17:10
Čas čtení 0:45

Stávka německých zaměstnanců letišť ovlivní i Česko. Ruší se několik letů z Prahy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Stávka německých zaměstnanců letišť ovlivní i Česko. Ruší se několik letů z Prahy
Zdroj: Unsplash/Kevin Hackert

Ve středu 7. a ve čtvrtek 8. února se očekává stávka zaměstnanců německé společnosti Lufthansa.

„Pravděpodobně bude docházet ke zrušení a zpoždění letů,“ napsalo na platformu X Ministerstvo zahraničních věcí a vyzývá cestující, kterých se stávka dotkne, aby pro více informací kontaktovali dopravce nebo svou cestovní kancelář.

6. února 2024 13:30 Čas čtení 0:32 Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš

Podle přehledu letů Letiště Václava Havla v Praze zrušila Lufthansa již několik letů. Konkrétně se jedná o středeční lety do Frankfurtu v časech 7:30, 10:30, 12:00, 15:15, 18:50 a let do Mnichova v 16:45.

Rušení cest se týká i příletů, pokud poletíš z některé ze zmíněných destinací, tak zkontroluj stránky letiště nebo se ozvi své cestovní kanceláři. Na čtvrtek 8. února zatím letecká společnost žádné lety nezrušila, protest by měl dle informací webu Airways.cz skončit ve čtvrtek po sedmé hodině ranní.

Proč se stávkuje?

Zaměstnanci stávkují za lepší platy. „Tato stávka by nebyla zapotřebí, kdyby Lufthansa pozemnímu personálu přidala stejně jako ostatním skupinám zaměstnanců ve skupině,“ cituje Airways.cz Marvina Reschinského, hlavního vyjednavače odborové organizace Ver.di.

6. února 2024 8:42 Čas čtení 0:35 Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit

Odbory požadují zvýšení mezd pozemního personálu zhruba o 12,5 procenta, což odpovídá minimálně 500 eurům měsíčně. Kromě toho všech 25 tisíc zaměstnanců požaduje prémie za inflaci ve výši tři tisíce eur. Další jednání se má uskutečnit 12. února ve Frankfurtu nad Mohanem.

Domů
Sdílet
Diskuse