Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
17. února 2024 v 8:00
Čas čtení 0:29

Domnělý bankéř připravil muže z Uherskohradišťska o 220 tisíc korun, hledá ho policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Domnělý bankéř připravil muže z Uherskohradišťska o 220 tisíc korun, hledá ho policie
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Peníze od něj vylákal pod příslibem vyplacení výdělku z předešlých mužových investic. Po neznámém pachateli policisté pátrají.

Za podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí až osm let vězení, sdělil ČTK policejní mluvčí Radomír Šiška.

S legendou o vyplacení výdělku z předešlých investic se údajný bankéř obrátil na dvaapadesátiletého muže telefonicky začátkem ledna. Muž s nabídkou souhlasil a za účelem převodu peněz umožnil volajícímu pomocí aplikace vzdálený přístup ke svému internetovému bankovnictví. „Ze zpřístupněného účtu pak bankéř bez jeho svolení provedl několik plateb na cizí, neznámý účet,“ uvedl mluvčí.

Poté, co muž zjistil, že mu z účtu zmizely peníze, se podle vyšetřovatelů údajný bankéř odmlčel. Muže připravil za několik minut o 220 tisíc korun. Před obdobnými případy podvodů policie opakovaně varuje.

Domů
Sdílet
Diskuse