Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
18. února 2024 10:03
Čas čtení 1:00

Předpověď počasí: Končí v Česku příjemné teploty? Podívej se, co nás čeká

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Končí v Česku příjemné teploty? Podívej se, co nás čeká
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V následujícím týdnu do Česka dorazí okluzní fronta, která s sebou přinese chladnější a vlhčí vzduch. Teploty však na únorové poměry zůstanou stále vysoko.

V neděli bude dle předpovědi ČHMÚ v Česku polojasno až oblačno, v noci se může ojediněle objevit slabý déšť. V jihozápadní polovině se místy, jinde ojediněle očekávají v ranních a dopoledních hodinách mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou hodnot mezi sedmi až jedenácti stupni, v tisíci metrech na horách bude kolem tří stupňů. 

Na začátku týdne na naše území pronikne okluzní fronta, která přinese chladnější a vlhčí vzduch.

Pondělní obloha bude zatažená až oblačná, od západu občas s deštěm nebo přeháňkami, které budou v polohách nad tisíc metrů i sněhové. Nejvyšší teploty vystoupají na sedm až deset stupňů. Vát bude mírný západní vítr o síle tři až sedm metrů za sekundu. 

V úterý bude zataženo až oblačno, místy je nutné očekávat občasný déšť nebo přeháňky, které budou v polohách nad 900 metrů i sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi šesti až deseti stupni.

16. února 2024 12:01 Čas čtení 0:38 MAPA: V Česku začala už v únoru pylová sezóna. Podívej se, kde ti hrozí nebezpečí MAPA: V Česku začala už v únoru pylová sezóna. Podívej se, kde ti hrozí nebezpečí

Mraky s námi zůstanou i ve středu, kdy bude nad Českem stále oblačno až zataženo, místy s přeháňkami. Nejvyšší teploty budou od šesti do deseti stupňů. 

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy občasný déšť. Mírně se oteplí, nejvyšší teploty vystoupají na devět až třináct stupňů. Vát bude mírný jižní až jihovýchodní vítr o síle dva až šest metrů za sekundu, který bude postupně zesilovat. 

Od pátku do neděle je nutné počítat s oblačnou až zataženou oblohou. Na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, na horách i smíšené nebo sněhové. Během víkendu se očekává postupné ubývání srážek, nejvyšší teploty dosáhnou nejprve třinácti, později šesti až jedenácti stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse