Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
26. února 2024 14:07
Čas čtení 0:32

Vyšetřování sabotáže plynovodu Nord Stream bylo ukončeno. Jaké jsou závěry policie?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Vyšetřování sabotáže plynovodu Nord Stream bylo ukončeno. Jaké jsou závěry policie?
Zdroj: Danish Defence

Dánsko nebude nikoho stíhat.

Dánská policie v pondělí oznámila, že uzavřela vyšetřování sabotáže plynovodu Nord Stream v Baltském moři. Uvedla, že čin byl úmyslný, ale nikoho nebude stíhat.

„Na základě vyšetřování mohou dánské orgány konstatovat, že sabotáž potrubí byla úmyslná. Zároveň nebyly shledány dostatečné důvody pro zahájení trestního stíhání. Kodaňská policie se proto rozhodla vyšetřování výbuchů ukončit,“ citovaly agentury AFP a Reuters z prohlášení dánské policie.

25. února 2024 16:05 Čas čtení 0:40 VIDEO: Řidič při havárii vyletěl z auta. Na zadním sedadle měl teprve ročního syna VIDEO: Řidič při havárii vyletěl z auta. Na zadním sedadle měl teprve ročního syna

Švédsko také nedávno ukončilo vyšetřování tohoto případu s odůvodněním, že nespadá do jeho jurisdikce. Shromážděné důkazy však údajně předalo Německu, které se k nim zatím veřejně nevyjádřilo.

Podmořské plynovody Nord Stream 1 a 2 spojující Rusko s Německem byly v září 2022 poškozeny sérií výbuchů. Došlo k nim ve výlučných ekonomických zónách Švédska a Dánska. Do ovzduší se při nich uvolnilo obrovské množství metanu. Rusko i Západ se z poškození plynovodů vzájemně obviňovaly.

Domů
Sdílet
Diskuse