Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
7. března 2024 13:14
Čas čtení 0:40

V Německu začala stávka strojvedoucích. Dotkne se i českých spojů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Německu začala stávka strojvedoucích. Dotkne se i českých spojů
Zdroj: Unsplash/László Glatz/na voľné použitie

V noci na čtvrtek začala stávka strojvedoucích osobních vlaků. Protesty budou trvat 35 hodin.

Stávka osobních vlaků začala ve čtvrtek ve dvě ráno a bude končit v pátek v jednu odpoledne. K tomu stávkují i strojvedoucí nákladních vlaků, kteří začali již o několik hodin dříve, ve středu v šest hodin večer, a budou pokračovat až do páteční páté hodiny ranní.

7. března 2024 8:54 Čas čtení 1:31 AKTUÁLNĚ: Zemědělci obsadili Prahu. Mapa radí, kterým místům se vyhnout AKTUÁLNĚ: Zemědělci obsadili Prahu. Mapa radí, kterým místům se vyhnout

Výluky se týkají i Česka, takže se mohou dotknout i tebe. Na trati mezi Prahou a Berlínem bude doprava končit už v Drážďanech, odkud pojede zpět do Česka. Podobně na tom bude i spojení mezi Prahou a Mnichovem, z Domažlic do Řezna tam stávkující strojvedoucí nahradí autobusová doprava. Všechny plánované výluky najdeš tady.

Odbory požadují od Deutsche Bahn zvýšení mezd a snížení týdenní pracovní doby ze 38 hodin na 35 hodin, ovšem se zachováním plné mzdy.

Domů
Sdílet
Diskuse