Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
8. března 2024 10:30
Čas čtení 0:57

Duševní zdraví, krize bydlení, šikana. Platforma chce řešit problémy mladé generace, podpořil ji prezident

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Duševní zdraví, krize bydlení, šikana. Platforma chce řešit problémy mladé generace, podpořil ji prezident
Zdroj: Impakt / Propagační materiál

V Česku vznikla nová platforma Impakt, jejímž cílem je upozorňovat na problémy mladé generace, vést o nich veřejnou debatu a společně nalézat jejich řešení. Iniciativa funguje za podpory prezidenta Petra Pavla.

„Vítám to, že většina iniciativy jde z vaší strany, protože by to opačně nedávalo moc smysl. My jsme schopni vyjít vstříc tam, kde to bude možné. Nechci, aby spolupráce byla jen formální, abychom si udělali fotku u kulatého stolu, ale aby to také mělo konkrétní obsah,“ uvedl Pavel u příležitosti zahájení činnosti platformy. Impakt ve své činnosti sdružuje odborníky a odbornice a ambasadory*ambasadorky z řad mladých lidí, kteří se věnují tématům důležitým pro lidi ve věku 15 až 30 let. 

7. března 2024 17:51 Čas čtení 0:44 Známý obchodní řetězec opět obdržel nejvíce pokut. Zákazníky prý systémově okrádá Známý obchodní řetězec opět obdržel nejvíce pokut. Zákazníky prý systémově okrádá

Mezi témata, kterým se platforma bude věnovat, patří otázky duševního zdraví, dostupnosti bydlení, reformy školství nebo přijetí eura. Jejich seznam není končený, veřejnost během následujících měsíců dostane možnost přihlásit se do tematických panelů.

Panelová diskuze i výběh s prezidentem

Cílem je zapojit co nejširší spektrum aktivních mladých lidí z různých regionů, čímž chtějí zakladatelé iniciativy zajistit rozmanitost pohledů. „Program se nebude soustředit pouze na Prahu a okolí, ale i na regiony. Na regionální úrovni mnoho spolků a iniciativ zabývajících se tématy důležitými pro mladou generaci již existuje, jen nemají dostatečný prostor,“ říká zakladatel Impaktu Šimon Šebek. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený IMPAKT (@impakt_cesko)

Program Impaktu odstartuje již 19. března panelovou diskuzí na Právnické fakultě Univerzity Karlovy s názvem Mezi zákonem a mediální senzací: změní tragické události na FF UK českou žurnalistiku?. O čtyři dny později se v pražské Královské oboře uskuteční výběh s prezidentem republiky. Cílem akce je poukázat na důležitost pohybu a umožnit veřejnosti promluvit si s prezidentem. 

Domů
Sdílet
Diskuse