Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová ČTK
11. března 2024 7:00
Čas čtení 0:36

Na Barrandovském mostě začínají další opravy. Jak dlouho potrvají?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Barrandovském mostě začínají další opravy. Jak dlouho potrvají?
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Od pondělí budou řidiče čekat komplikace v dopravě na Barrandovském mostě v Praze.

Opravy mostu mají trvat do srpna. V první části budou silničáři opravovat v pravém jízdním pruhu na Smíchov, v červnu se přesunou do levého jízdního pruhu. Důvodem tohoto zásahu je zjednodušení dopravy na mostě tím, že jeden z možných příjezdů na něj ubude, čímž se sníží počet aut, která tudy jezdí. Barrandovský most je nejvytíženějším v Česku, denně jej přejede 140 tisíc aut.

10. března 2024 16:00 Čas čtení 0:36 Tuningový sraz ve Frýdku-Místku skončil více než 80 pokutami. V Jičíně řidiči driftovali na náměstí Tuningový sraz ve Frýdku-Místku skončil více než 80 pokutami. V Jičíně řidiči driftovali na náměstí

Ze Strakonické na most přijede v průměru 13 tisíc aut, z Barrandova okolo 22 tisíc. „V modelech jsme se zaměřili na porovnání variant a výsledky vyšly jednoznačně pro uzavření rampy ze Strakonické, kdy jsme schopni těch 13 tisíc vozidel obsloužit po vratné rampě na Lihovar a po objízdných trasách po Pražském okruhu,“ citují České noviny Michala Peterku, dopravního inženýra TSK.

Na mostě budou řidiči v čase oprav jezdit ve třech namísto čtyřech pruzích. Kvůli opravám bude posílena tramvajová linka číslo 21. Změny čekají také autobusy 125 a 170. 

Domů
Sdílet
Diskuse