Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
13. března 2024 8:13
Čas čtení 0:27

Putinovo varování: Rusko je připravené vést jadernou válku, vzkázal Západu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putinovo varování: Rusko je připravené vést jadernou válku, vzkázal Západu
Zdroj: Maxim Blinov, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR

Prezident Vladimir Putin ve středu varoval Západ, že Rusko je technicky připraveno na jadernou válku a že pokud USA vyšlou na Ukrajinu vojáky, bude to považováno za výraznou eskalaci války.

Putin jen několik dní před volbami, které se budou konat 15. až 17. března a které už jsou de facto rozhodnuty dávno předem, prohlásil, že scénář jaderné války „nespěchá“ a že zatím nevidí potřebu použít jaderné zbraně na Ukrajině.

12. března 2024 17:10 Čas čtení 0:32 Policisté rozehnali protesty aktivistů ve Švédsku. Gretu Thunberg museli odnést Policisté rozehnali protesty aktivistů ve Švédsku. Gretu Thunberg museli odnést

„Z vojensko-technického hlediska jsme samozřejmě připraveni,“ řekl 71letý ruský prezident televizi Rossija-1 a tiskové agentuře RIA v odpovědi na otázku, zda je země skutečně připravena na jadernou válku.


Putin uvedl, že USA chápou, že pokud rozmístí americké jednotky na ruském území – nebo na Ukrajině –, bude Rusko tento krok považovat za intervenci.


„V USA je dostatek odborníků v oblasti rusko-amerických vztahů a v oblasti strategické zdrženlivosti. Proto si nemyslím, že k tomu spěje. Ale jsme připraveni,“ dodal na závěr.

Domů
Sdílet
Diskuse