Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adam Tichý
13. března 2024 14:27
Čas čtení 0:37

VIDEO: Robot na veletrhu umělé inteligence osahával reportérku. Tvůrci jeho chování prověří

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Robot na veletrhu umělé inteligence osahával reportérku. Tvůrci jeho chování prověří
Zdroj: Unsplash/Possessed Photography/volně k užití (ilustrační foto)

V hlavním městě Saúdské Arábie Rijádu proběhl veletrh umělé inteligence DeepFest. Nejvíce medializovanou událostí z veletrhu se stala kuriózní situace, při které humanoidní robot Muhammad „osahával“ jednu televizní reportérku.

Kuriózní situace nastala v živém vysílání. Novinářka Rawyu Kassem stála vedle Muhammada a s mikrofonem v ruce sdělovala veřejnosti potřebné informace. V momentě, kdy řekla jeho jméno, jí chtěl robot nejspíše podat ruku na znamení pozdravu, při gestu jí ale sáhl na hýždě.

Výrobce humanoidního robota odmítl, že by se Muhammad zachoval nezdvořile. Reportérka prý pouze stála v jeho „akčním rádiu“, pro jistotu však prý jeho nastavení znova prověří. Autoři předtím nechali robota, aby se světu sám představil.

13. března 2024 11:21 Čas čtení 0:42 Známý výrobce telefonů představil svůj první elektromobil. Na trh ho uvede na konci března Známý výrobce telefonů představil svůj první elektromobil. Na trh ho uvede na konci března

Hostitelská země skrze robota Muhammada chtěla prezentovat svoje pokroky v oblasti umělé inteligence. Těžko odhadovat, jak moc se jí to povedlo, protože o Muhammadovi se sice mluví, nejspíš ale ne takovým způsobem, který je výrobcům sympatický.

Domů
Sdílet
Diskuse