Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
ČTK
15. března 2024 8:23
Čas čtení 0:35

Miloš Zeman je po operaci, v nemocnici zůstane týden. Za vše může cukrovka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Miloš Zeman je po operaci, v nemocnici zůstane týden. Za vše může cukrovka
Zdroj: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Bývalý prezident Miloš Zeman byl ve čtvrtek hospitalizován kvůli náhlému nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Lékaři nemocnice v pražském Motole ho proto operovali.

Ještě ve středu byl Zeman ve své prezidentské kanceláři v Dejvicích, kde mimo jiné přijal šéfku poslanců hnutí ANO Alenu Schillerovou. Podle informací Blesku pak v Motole absolvoval vyšetření, které odhalilo komplikaci, kvůli níž v nemocnici zůstal.

„Pan prezident byl pro určité obtíže hospitalizován a probíhá přešetření. Zdravotní obtíže souvisí i s diabetem. Předpokládá se zhruba týdenní hospitalizace,“ uvedl na dotaz Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Už na začátku prvního funkčního období lékaři informovali o tom, že prezident Zeman trpí polyfunkční neuropatií, kvůli které ztrácí cit v nohou, což bývá neurologická komplikace při cukrovce. Sám Zeman v září 2016 prohlásil, že se mu zlepšily hodnoty cukrovky, zatímco neuropatie zůstává na stejné úrovni. V listopadu 2017 hovořil o tom, že mu „odešla cukrovka“.

Jeho lékař Miloslav Kalaš tehdy vysvětlil, že ke snížení hodnot glykemie přispělo dodržování diety a zhubnutí. V dubnu 2021 Zeman oznámil, že se rozhodl přesunout na vozík.

Domů
Sdílet
Diskuse