Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. března 2024 13:45
Čas čtení 0:32

Zemřela Marie Lavičková známá jako „Máňa“. Za mřížemi strávila přes 30 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemřela Marie Lavičková známá jako „Máňa“. Za mřížemi strávila přes 30 let
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley/na voľné použitie (ilustračné foto)

Ve věku 56 let zemřela asi nejznámější recidivistka v Česku Marie Lavičková.

O úmrtí recidivistky, která ve vězení strávila více než 30 let svého života, informoval Českobudějovický deník. Lavičková nikdy nepracovala, a pokud zrovna nebyla ve vězení, žila na ulici.

17. března 2024 17:30 Čas čtení 0:49 Dovolená se Čechům a Češkám letos prodraží. Ve kterých destinacích si připlatíš? Dovolená se Čechům a Češkám letos prodraží. Ve kterých destinacích si připlatíš?

„V base bylo dobře, to bylo fajn. Třikrát denně žrádlo, třikrát denně tě hladěj mámy vychovatelky,“ řekla pro Deník v rozhovoru z roku 2015 Lavičková, která se do vězení snažila vracet opakovanými krádežemi. „Máňa“ byla jednou z těch, kterých se v roce 2013 dotkla amnestie tehdejšího prezidenta Václava Klause. Měla mu to ale za zlé a proti propuštění protestovala.

 

O životě Marie Lavičkové pojednává dokument Olgy Sommerové Máňa z roku 1992, na který v roce 2003 navázal dokument Máňa po deseti letech.

Podle informací Deníku mohly za smrt Lavičkové komplikace spojené s podchlazením. O jejím úmrtí se veřejnost dozvěděla díky parte v obci na Českokrumlovsku, odkud pocházela. 

Domů
Sdílet
Diskuse