Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
22. března 2024 16:30
Čas čtení 0:53

Pražské letiště přidává spojení do nových destinací. Koukni, kam vyrazit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pražské letiště přidává spojení do nových destinací. Koukni, kam vyrazit
Zdroj: Unsplash/JESHOOTS/volně k užití

Letiště Praha od konce března přechází na letní letový řád. Celkově nabídne 167 destinací.

Nové spoje však nebudou létat jen do Itálie. Pražské letiště nově nabídne i pravidelné lety do Poznaně, Tallinu nebo na La Palmu. Celkově bude letům kralovat Španělsko, Praha nabídne až 23 různých destinací do této země. Dojde i k navýšení frekvencí letů, například do Londýna vypraví letiště až 93 letů týdně, do Paříže pak bude výběr z 57 letů a podobně na tom bude i Amsterdam s 54 lety za týden.

20. března 2024 14:30 Čas čtení 0:35 FOTO: V Praze vzniká nové nádraží. Podívej se, jak bude vypadat FOTO: V Praze vzniká nové nádraží. Podívej se, jak bude vypadat

Letiště se tak snaží vrátit na čísla, která měla před pandemií covidu-19, jež zpomalila vývoj cestovního ruchu po celém světe. Momentálně dosáhne na téměř 90 procent nabídky z rekordního roku 2019.

„Předpokládáme, že za celý rok odbavíme přes 16 milionů cestujících,“ uvedl ředitel rozvoje leteckého obchodu Jiří Vyskoč. Letiště by se podle něj na předcovidová čísla mohlo dostat na přelomu let 2025 a 2026.

Nové pravidelně operované destinace:

Astana
Brindisi
Dubaj World Central
East Midlands
Florencie
Izmir
Kišiněv
La Palma
Ponta Delgada
Poznaň
Tallin
Taškent
Verona

Více letů plánuje i do budoucna. Momentálně se snaží svou nabídku doplnit hlavně o destinace v Asii a Severní Americe. „Konkrétně jednáme s dopravci o pravidelných spojeních s Hanojí, Pekingem, Dillí, Bangkokem nebo New Yorkem. Všechny tyto destinace mají svůj obchodní potenciál nejen v případě příjezdového cestovního ruchu, ale jsou zajímavé i z pohledu dovolenkového segmentu, přepravy zboží a poptávky obchodní klientely,“ uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Nová spojení do oblíbených dovolenkových destinací:

Brindisi – Smartwings
Izmir – SunExpress
La Palma – Smartwings
Ponta Delgada – Smartwings
Domů
Sdílet
Diskuse