Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
23. března 2024 10:23
Čas čtení 0:41

Česko má nového nejoblíbenějšího učitele. Stal se jím Dominik Simon z Lovosic

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko má nového nejoblíbenějšího učitele. Stal se jím Dominik Simon z Lovosic
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Vítězem letošního ročníku ankety Zlatý Ámos se stal Dominik Simon ze základní školy Antonína Baráka v Lovosicích. Anketa o nejoblíbenějšího učitele se letos konala již po jednatřicáté.

Simon je učitelem zeměpisu, dějepisu a informatiky. Korunku pro nejoblíbenějšího pedagoga si převzal z rukou státního tajemníka ministerstva školství Ondřeje Andryse.

Do finálového kola se kromě Simona dostal také Libor Mitana ze ZŠ Němčice nad Hanou, Eliška Nováková z českobudějovické ZŠ Máj 1, Zuzana Oulíková ze ZŠ a gymnázia Square v Praze 4, Adéla Popelková ze SPŠ stavební Josefa Gočára z Prahy 4 a Michaela Sůvová ze ZŠ Rajhradice. 

„Je to náš třídní učitel, ale máme ho rádi všichni ve škole. A někdy nám dává i volno a hodně zábavné jsou s ním výlety,“ uvedla pro server Novinky.cz jedna z vítězových žaček. Součástí souboje o titul byly různé disciplíny, diváci tak měli možnost vidět svého učitele rapovat, předvádět pantomimu či hrát vtipnou scénku se svými žáky. 

Jedním z úkolů pro učitele bylo naučit publikum něco, co nikdy nezapomene. „Otočte se k člověku vedle vás a popřejte mu hezký den. A teď si ještě poděkujte. A všichni si teď budete pamatovat, jak je důležité chovat se k sobě hezky,“ prohlásil k publiku Simon v rámci disciplíny. 

Domů
Sdílet
Diskuse