Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
24. března 2024 11:48
Čas čtení 0:57

Předpověď počasí: V Česku bude až 23 stupňů. Jak bude na Velikonoce?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku bude až 23 stupňů. Jak bude na Velikonoce?
Zdroj: Unsplash/Lisa van Vliet/volně k užití

Zatímco s jasnou oblohou se v příštím týdnu setkáme minimálně, denní teploty již naznačí nástup jara. Na konci týdne dokonce přesáhnou i 20 stupňů.

V neděli bude nad Českem převládat proměnlivá, převážně velká oblačnost, během dne se na většině území objeví přeháňky, které mohou být v polohách nad 500 metrů i sněhové. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 9 stupňů, na jihovýchodě může být až 11 stupňů.

Pondělní obloha bude oblačná až zatažená, na většině území se vyskytnou přeháňky, které budou ve vyšších polohách i sněhové. Odpoledne a večer budou srážky postupně ustávat a oblačnost ubývat. Nejvyšší denní teploty očekáváme mezi 7 až 11 stupni. 

V úterý meteorologové očekávají polojasno až skoro jasno. Ráno se mohou ojediněle objevit mlhy či mrznoucí nebo nízká oblačnost. Teploty během dne dosáhnou 11 až 15 stupňů. Vát bude mírný, ve východní polovině území čerstvý jihovýchodní vítr o síle pět až devět metrů za sekundu. 

Ve středu očekáváme polojasnou až oblačnou oblohu. Oblačnost bude odpoledne a večer od západu přibývat a na většině území se objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty vystoupají až na 20 stupňů. 

14. července 2023 12:30 Čas čtení 3:03 Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům

Oblačná obloha s námi zůstane i ve čtvrtek, kdy můžeme na většině území očekávat déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 stupni. 

Během pátku a víkendu můžeme očekávat většinou polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty v pátek a o víkendu vystoupají na 14 až 18 stupňů, postupně až na 23. Na Velikonoce pak tepoty mírně klesnou, čekat by nás však mělo stále až 17 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse